Uitvaartweek Stap voor Stap

Uitvaartbegeleiding Stap voor Stap

Iedere uitvaartweek kent vaste onderwerpen waaraan gedacht dient te worden, ongeacht de invulling en wensen die de overledene of nabestaanden daarin verwerkt willen zien. Het moment waarop ik zaken met u bespreek verschilt echter van keer tot keer. Om u een idee te geven hoe zo’n week er uit kan zien heb ik een overzicht gemaakt van dag tot dag.

Dag 1  Het overlijden

Als de huisarts het overlijden heeft vastgesteld belt u mij met de melding van het overlijden. We maken een afspraak wanneer ik bij u langs kom . Afhankelijk van het tijdstip van mijn bezoek kijken we wat er die dag verder nog kan of moet gebeuren.  Op de eerste dag bespreken we ook de globale opzet van de uitvaart. Hieronder verstaan we de noodzakelijk vast te leggen onderdelen zoals: datum van de uitvaart, welke locaties moeten er besproken worden (kerk, begraafplaats, crematorium etc.).

Dag 2, 3, 4 Zijn de dagen van de keuzes

Dag 2 kiezen we in ieder geval de rouwkaart en verzorgen we de advertentie (s). We laten de drukkerij een drukproef verzorgen ter goedkeuring. De naasten schrijven de enveloppen, en u ontvangt van mij een prijsindicatie en helderheid in de kosten.

Dag 3 dienen we de volgende zaken te hebben besproken: rouwauto, volgauto’s, aangifte doen, bloemen, catering, kist, bidprentje, dankkaartje, speciale wensen.

Dag 4  afhankelijk van het soort uitvaart bespreken we de inhoud en volgorde van het afscheid. Als het een kerkelijke uitvaart betreft houd ik mij op inhoudelijke vlak uiteraard op de achtergrond. Op logistiek gebied blijf ik verantwoordelijk en zal ik alles op elkaar aan laten sluiten.  Van de gemaakte afspraken omtrent het afscheid maak ik een concept draaiboek zodat voor iedereen duidelijk is wat er besproken is.

Dag 5 De puntjes op de i

Vandaag ronden het draaiboek af en hebben we alle tijd om de puntjes op de i te zetten. We checken de gemaakte afspraken nemen alles nog een keer door. Soms is het ook een dag van (veel) bezoek met de mogelijkheid voor condoleren en afscheid nemen.

Dag 6 De dag van de uitvaart

Belangrijk is dat u deze dag volledig de aandacht kunt hebben op het afscheid en dat niets u daarvan afleidt. Om alles goed te kunnen laten verlopen en niets aan het toeval over te laten werk ik soms met een collega assistent.

Wilma Bouwmeester: 06-18283761  (dag en nacht bereikbaar).

trap new
Afscheid is de geboorte van een herinnering die blijft.

Mijn lief

Mijn lief weet,  als ik ga, ben ik dichter bij je dan ooit tevoren.

Sluit je ogen, zie mij voor je, wees stil en je zal mij horen.

Enkel mijn lichaam zal vergaan, vertrouw erop en weet, ik ben pas dood als jij mij vergeet.

Wilma Bouwmeester