Verzekerd bij Monuta, Dela, Yarden of elders?

Regelmatig krijg ik de vraag of ik de uitvaart kan verzorgen voor iemand die is verzekerd bij Monuta, Dela, Yarden of elders. Het antwoord is ja. U houdt altijd de vrijheid om een eigen uitvaartverzorger te kiezen, met behoud van uw rechten.

Wanneer u kiest voor een andere uitvaartverzorger, is de verzekeraar daar niet altijd blij mee. Deze kan u erop wijzen dat u duurder uit bent. Dat is lang niet altijd zo. Een uitvaart op maat kan voordeliger zijn dan de standaard uitvaart van de verzekeraar. Naast het verzekerde pakket bij de verzekeraar is in veel gevallen bijbetaling nodig, omdat niet alles door de polis is gedekt.

Informeert u vooraf bij mij hoe dat in uw geval uitpakt. Als ik uw wensen inventariseer dan wordt duidelijk hoe de financiële vergelijking uitvalt. Uiteraard zijn hier verder geen kosten aan verbonden.

 Naturaverzekering

De naturaverzekering is de meest gangbare vorm van uitvaartverzekering. Deze verzekering keert geen geld uit maar levert diensten. U heeft vooraf een dienstenpakket gekozen met daarin bijvoorbeeld de kist, het aantal kaarten, het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of een algemeen graf.

Een naturaverzekering is zeker niet de volledig verzorgde uitvaart waarmee geadverteerd wordt. Extra kaarten, een andere kist dan de standaardkist, de bloemen, de kerk, iets bij de koffie of een koffietafel betekenen extra kosten.

Kapitaalverzekering

Mogelijk heeft u gekozen voor een kapitaalverzekering, ook wel sommenverzekering, deposito of geldsomverzekering genoemd. Hiermee heeft u recht op een vooraf bepaalde geldsom, die u vrij kunt besteden aan de uitvaart. Deze vorm kunt u zien als een spaarverzekering bij uw verzekeraar.

Zelf sparen

Een goed alternatief is dat u zelf maandelijks een bedrag, of een bedrag ineens apart zet. U bent dan aan niets of niemand iets verplicht. U weet altijd precies waar u aan toe bent en u bepaald zelf hoeveel u wilt sparen.

Als er onduidelijkheden zijn rond uw verzekering neemt u dan contact met mij op, ik zoek dit graag voor u uit.