Partners

Uitvaartfotograaf Paul van der Wal

Ik ben Paul van der Wal vader van twee prachtige jongens, en ben getrouwd met Brenda.

In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met de rouw/uitvaartfotografie. Een voor mij tot dat moment totaal onbekend genre binnen de fotografie. Een goede vriend benaderde me met de vraag of ik de crematie van een jong kindje van bevriende ouders zou willen fotograferen. Zijn vraag kwam wel even bij me binnen. Ik heb zelf immers ook twee jonge kinderen. Ik verdiepte me in de rouw/uitvaartfotografie en in haar ‘’do’s, dont’s’’ en uitingsvormen . Ik besloot er daarna voor te gaan, een grote uitdaging.

Natuurlijk was deze eerste opdracht pittig en emotioneel, maar toch vooral erg mooi, dankbaar en waanzinnig bijzonder om te mogen doen voor de nabestaanden. Enige tijd later benaderde de ouders van het kindje mij en werd ik bedankt voor de prachtige herinnering die ik voor hen maakte.

Dat ik als fotograaf deze beelden mag vastleggen als warme herinnering voor de nabestaanden vind ik een ongelofelijke eer maar bovenal waardevol en dankbaar. Dit is voor mij dan ook de belangrijkste reden geweest om me in deze speciale tak van de fotografie verder te gaan specialiseren.

Mijn uitdaging: het vastleggen van leven en dood in sprekende foto’s waar je in lengte van dagen ondanks alle verdriet met warmte en vreugde naar wilt en kunt kijken. Met de kennis en ervaring die ik nu heb creëer ik beelden intuïtief. Ik observeer de omgeving, zoek naar de mooiste lichtval en compositie om dan een sfeervol beeld te maken.

Inze Meijer Make-up Artist

Als we het bij leven en welzijn belangrijk vinden om er verzorgd uit te zien dan willen we dat natuurlijk ook als we het leven los hebben gelaten. Het is fijn als de overledene met zorg een aandacht opgebaard ligt. Deze laatste herinnering vergeten wij nooit meer.

Inze Meijer is al jaren mijn steun en toeverlaat als het gaat om aanbrengen van postmortale make-up.  Haar professionele aanpak en betrokkenheid raakt mij elke keer weer. 

De beelden vertellen het verhaal van uw dag en hoe deze dag werd beleefd”

De Kistemakker. (Fries voor De Kistenmaker)

In een kleine werkplaats te Poppenwier worden de meest mooie uitvaartkisten gebouwd. Kistemakker Hendrik Ype de Vries, die in juni 2014 het bedrijfje startte is nu een belangrijke schakel geworden in de steeds groter wordende behoefte naar persoonlijke handgemaakte uitvaartkisten. De Kistemakker gaat ver, echt ver. Vandaag gebeld en morgen besteld, ja dat gebeurt. En dan ook nog bijzondere modellen. “ Nee” verkopen doet hij liever niet. Meerdere unieke uitvaartkisten worden hier nu wekelijks met de hand gemaakt, ja drukte zat. Er is al veel verandert sinds de start 3 jaar terug. Wat niet verandert en ook niet veranderen zal is de liefde voor het vak, en de aandacht en zorgvuldigheid waarmee de Kistemakker te werk gaat.

Quo Vadis Uitvaartvervoer

Quo Vadis Uitvaartvervoer is een onderneming die zich in hoofdzaak bezighoudt met logistieke dienstverlening. Veel uitvaartverenigingen en –ondernemingen maken gebruik van het totale leveringsconcept.  Het leveringsconcept is de afgelopen jaren ontwikkeld om het de klant zo efficiënt mogelijk te maken. Er wordt niet alleen vervoer geleverd, maar ook het verzorgen en opbaren van overledenen is een specialisme waarmee Quo Vadis u van dienst kan zijn. Op verzoek kunnen er uitvaartkisten en koelingen geleverd worden. Om de dienstverlening van de ondernemer te optimaliseren hebben wij tevens dragers en assistent uitvaartverzorgers. De dienstverlening is een zeer uitgebreid pakket waarmee u een optimale, kwalitatief hoogstaande en herinneringsvolle uitvaart kunt leveren aan de nabestaanden. Door dit pakket kan er binnen uw organisatie een efficiëntere manier van werken ontstaan.

 

Digitale Nazorg

Vaak is het moeilijk voor nabestaanden om toegang tot al die digitale informatie te krijgen door het ontbreken van wachtwoorden van dergelijke diensten of de gebruikte computer(s). Bij mobiele telefoons en tablets ontbreken bijvoorbeeld pin- of toestelcodes waardoor deze apparatuur én informatie niet meer toegankelijk is. Eigenlijk allemaal zaken waar de nabestaanden zich niet direct mee willen of kunnen bezighouden. Gewoon omdat men daar de tijd, kennis of simpelweg de techniek en apparatuur niet voor heeft. Dan is het goed om te weten dat u een beroep kunt doen op de professionals van Digitale Nazorg. Zij kunnen op een discrete manier u toegang geven tot de digitale gegevens van u dierbare of deze voor u verwijderen.

Gaandeweg uitvaart Educatie

De visie van Gaandeweg uitvaart Educatie is gericht op groei, inspiratie en ontwikkeling voor mensen die werkzaam zijn of willen worden in de uitvaartbranche en/of aanverwante vakgebieden. Wij gaan uit van het principe dat deelnemers al het nodige hebben geleerd en ervaren in hun leven. En dat ze bepaalde punten die essentieel zijn voor dit vakgebied, al hebben. Hierbij kun je met name denken aan empathisch vermogen, kunnen afstemmen, leiding kunnen nemen wanneer nodig etc.
Wij vullen dit met onze Basiseducatie en Verdiepingsmodules aan met specifieke vakkennis. Opdat een afgestudeerd deelnemer met een gedegen basis zelf het gereedschap kan zijn bij de uitoefening van haar of zijn vak.
Wij zijn van mening dat een vak het best overgebracht kan worden door iemand uit de praktijk. Daarom zijn onze (gast)docenten altijd mensen die zelf in of rondom de uitvaart werkzaam zijn of zijn geweest.