Partners

Uitvaartfotograaf Paul van der Wal

Van alle belangrijke gebeurtenissen in ons leven maken we foto’s. Dus waarom niet van het afscheid?

Een dag van afscheid gaat vaak voorbij in een roes. Hierdoor zijn er vele mooie, dierbare en ontroerende momenten die u niet op dat moment waarneemt. Deze beelden kunnen worden vastgelegd. U kunt er dan later in alle rust op terug kijken. Het is bijvoorbeeld erg prettig voor kinderen als deze al op jonge leeftijd afscheid moeten nemen van een dierbare. Voor hen is het fijn om, als ze ouder en bewuster in het leven staan, deze foto’s te bekijken als een tastbare herinnering aan die dag.

Mijn beelden geven weer hoe het was zonder woorden, met oog voor detail en emotie. In een waardevol herinneringsdocument geven mijn foto’s verdriet, rouw, troost en de sfeer van de dag weer. www.rouwfotografie.nu

PORTFOLIO

88A9911.jpg

De Kistemakker. (Fries voor De Kistenmaker)

In een kleine werkplaats te Poppenwier worden de meest mooie uitvaartkisten gebouwd. Kistemakker Hendrik Ype de Vries, die in juni 2014 het bedrijfje startte is nu een belangrijke schakel geworden in de steeds groter wordende behoefte naar persoonlijke handgemaakte uitvaartkisten. De Kistemakker gaat ver, echt ver. Vandaag gebeld en morgen besteld, ja dat gebeurt. En dan ook nog bijzondere modellen. “ Nee” verkopen doet hij liever niet. Meerdere unieke uitvaartkisten worden hier nu wekelijks met de hand gemaakt, ja drukte zat. Er is al veel veranderd sinds de start 3 jaar terug. Wat niet verandert en ook niet veranderen zal is de liefde voor het vak, en de aandacht en zorgvuldigheid waarmee de Kistemakker te werk gaat.

Quo Vadis Uitvaartvervoer

Quo Vadis is een onderneming die zich in hoofdzaak bezighoudt met logistieke dienstverlening. Veel uitvaartverenigingen en –ondernemingen maken gebruik van het totale leveringsconcept.  Het leveringsconcept is de afgelopen jaren ontwikkeld om het de klant zo efficiënt mogelijk te maken. Er wordt niet alleen vervoer geleverd, maar ook het verzorgen en opbaren van overledenen is een specialisme waarmee Quo Vadis u van dienst kan zijn. Op verzoek kunnen er uitvaartkisten en koelingen geleverd worden. Om de dienstverlening van de ondernemer te optimaliseren hebben wij tevens dragers en assistent uitvaartverzorgers. De dienstverlening is een zeer uitgebreid pakket waarmee u een optimale, kwalitatief hoogstaande en herinneringsvolle uitvaart kunt leveren aan de nabestaanden. Door dit pakket kan er binnen uw organisatie een efficiëntere manier van werken ontstaan.

Verweij Thanatopraxie

Thanatopraxie is een tijdelijke conservering van het menselijk lichaam na de dood, waarbij processen in het lichaam zoals bacteriologische activiteit en weefselverval worden vertraagd. Deze conservering is geheel gericht op de kwaliteit van opbaren. Afhankelijk van de staat van het vaatstelsel, de huid en medicijngebruik, zullen de processen vijf tot twaalf dagen worden uitgesteld. Verweij Thanatopraxie voert de behandeling, mits er geen complicaties tijdens de behandeling worden verwacht, thuis uit. Ook na obductie of weefsel/orgaandonatie is de overledene geschikt voor thanatopraxie. Na de behandeling is verzorging door of in aanwezigheid van familie heel goed mogelijk.

Videoreportages, huwelijksreportages, uitvaartreportages, bedrijfsreportages

In het verdriet van het moment, gaan veel zaken langs u heen rondom een uitvaart. Terwijl juist een waardig en respectvol afscheid een waardevol element vormt in de rouwverwerking. Het vastleggen van hetgeen voor, tijdens en na de crematie of begrafenis plaatsvindt, betekent daarom voor veel mensen een belangrijke steun. Kleine kinderen hebben een ander begrip van wat er gebeurt, en kunnen later met vragen komen. Als ze wat ouder zijn, betekent het opnieuw kunnen meebeleven van het afscheid van bijvoorbeeld vader, moeder, broer of zus, dat het gemis makkelijker een plaats krijgt in het leven. Zodat ze het afscheid een plek kunnen geven in hun veranderde bewustzijn. www.terugkijkenopeenpassendafscheid.nl

Digitale Nazorg

Wil jij (weer) kunnen beschikken over mooie en persoonlijke herinneringen, noodzakelijke informatie voor de afwikkeling van diverse zaken of dierbare data op defecte apparatuur? Is er sprake van een ongeluk of ramp of zijn er vragen na een overlijden?
Digitale Nazorg is sinds 2013 uitgegroeid tot hét kenniscentrum met expertise op het gebied van innovatieve en technische oplossingen bij de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data.

www.digitalenazorg.nl