Stap voor Stap aandacht na de uitvaart

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding werkt, ook als het om zorg en aandacht na de uitvaart gaat, samen met diverse hulp- en dienstverleners. Ook hier gaat het om maatwerk. In een persoonlijk gesprek leg ik u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Na de uitvaart ontvangt u van mij het boekje Zorgen erna. Dit boekje is een leidraad bij het afwikkelen van een nalatenschap. Ongeveer een week na de uitvaart bel ik u  om een afspraak te maken voor een nagesprek. We blikken samen terug op de uitvaart en de dagen daarvoor. Is alles gegaan zoals gewenst? Daarnaast is er ruimte om te praten over de vragen rond het overlijden die op dat moment op u af komen. Dat kan een dankkaartje of – advertentie zijn, een grafmonument of ideeën voor de as bestemming, maar ook gewoon over ‘hoe het nu gaat’.

Ik kan u in contact brengen met kwalitatieve natuursteenbedrijven maar ook met meer kunstzinnige bedrijven die in nauwe samenspraak met u tot een passend grafmonument komen.

  • Makers van urnen en as sieraden.
  • Bedrijven die helpen met de administratieve afwikkeling.
  • Personen en instanties die helpen wanneer het verlies u erg zwaar valt.

Met enige regelmaat organiseer ik zelf activiteiten op het gebied van rouw of wijs ik u op activiteiten van anderen.

Met het nagesprek komt er een einde aan mijn begeleiding en hoop ik dat u kunt zeggen: “Het was ons eigen afscheid. het was goed zo”.