Stap voor Stap aandacht na de uitvaart

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding werkt, ook als het om zorg en aandacht na de uitvaart gaat, samen met diverse hulp- en dienstverleners. Ook hier gaat het om maatwerk. In een persoonlijk gesprek leg ik u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Na de uitvaart ontvangt u van mij het boekje Zorgen erna. Dit boekje is een leidraad bij het afwikkelen van een nalatenschap. Ongeveer een week na de uitvaart bel ik u  om een afspraak te maken voor een nazorggesprek. We blikken samen terug op de uitvaart en de dagen daarvoor. Is alles gegaan zoals gewenst? Daarnaast is er ruimte om te praten over de vragen rond het overlijden die op dat moment op u af komen. Dat kan een bedankkaartje of advertentie zijn, een grafmonument of ideeën voor de asbestemming, maar ook gewoon over ‘hoe het nu gaat’.

Ik kan u in contact brengen met bedrijven waar kunstenaars werkzaam zijn die in nauwe samenspraak met u een uniek ontwerp kunnen realiseren voor een passend grafmonument, of met ontwerpers van (handgemaakte) urnen en assieraden, of met bedrijven die u kunnen helpen met de administratieve afwikkeling na de uitvaart.

En voor de emotionele nazorg kan ik u doorverwijzen naar deskundige hulpverleners en/of rouwbegeleiders.

Met enige regelmaat organiseer ik zelf activiteiten op het gebied van rouw of wijs ik u op activiteiten van anderen.

Met het nazorggesprek komt er een einde aan mijn begeleiding en hoop ik dat u kunt zeggen: “Het was ons eigen afscheid, het was goed zo”.