Dag van de uitvaart

Alle keuzes die u tijdens de uitvaartweek maakt zullen bepalend zijn en uiteindelijk leiden tot de grote finale van het leven, die iedereen op zijn of haar manier zal beleven. Tijdens de afscheidsbijeenkomst of condoleance is het mogelijk om foto’s of filmbeelden met of zonder geluid af te spelen. Vooral wanneer de overledene al geruime tijd ziek of dement was,  komen de gelukkige tijden weer vers in het geheugen.

Door een draaiboek te maken ontstaat er rust en ruimte. Omdat afspraken steeds concreter worden, is dit draaiboek voor iedereen een goede leidraad. Aan de hand van de gekozen uitvaart bespreken we de inhoud en volgorde van de plechtigheid. Als het een kerkelijke uitvaart betreft dan houd ik mij uiteraard op inhoudelijk vlak op de achtergrond. Voor het logistieke gedeelte blijf ik verantwoordelijk en zal ik alles op elkaar aan laten sluiten.

Belangrijk is dat u deze dag volledig uw aandacht kunt hebben bij het afscheid en dat niets u daarvan afleidt.  Het is mijn taak om hier zorg voor te dragen.