Werkwijze

Iedere uitvaartbegeleider heeft een eigen werkwijze. Het is belangrijk dat u een uitvaartbegeleider kiest die bij u past. Ik werk vanuit mijn kennis maar ook zeker vanuit mijn gevoel, aanvoelen wat er niet gezegd wordt en luisteren tussen de regels door.

Wanneer ik u mag begeleiden tijdens deze intense periode van verdriet zal ik werken in alle rust. Door te luisteren naar uw verhalen zal ik proberen een goed beeld te krijgen wie uw dierbare was.  De dagen tussen overlijden en de begrafenis of crematie zijn vaak bijzonder en waardevol. Er is tijd en ruimte om het eerste besef van het verlies door te laten dringen, emoties en herinneringen te delen en samen te zijn. Geleidelijk groeit u toe naar de invulling van het laatste afscheid. Ik neem graag de tijd om naasten in dit proces te begeleiden. Bij het vormgeven van het afscheid is er maar weinig dat moet en veel dat kan. We bespreken wat u bij het afscheid wilt uitdrukken en welke sfeer u zoekt. Het gaat erom dat het voor u betekenisvol is en dat het bij u past. Ik draag zo nodig ideeën en mogelijkheden aan, maar u bepaalt hoe het afscheid vorm krijgt.
We hebben dagelijks contact en nemen zoveel tijd als u nodig heeft. Op de achtergrond regel ik alles om het afscheid volgens uw wensen te laten plaatsvinden

Als uitvaartbegeleidster sta ik open voor uw wensen. Er is veel mogelijk en ik zal proberen uw wensen en natuurlijk de wensen van uw dierbare zoveel mogelijk te realiseren.